Coronavirus

Coronavirus

 

Huisartsenzorg, corona en vaccinatie

In verband met COVID-19 gaat ook de huisartsenzorg anders dan normaal:

  • Bij aanhoudende klachten, na een negatieve test, verzoeken we u met de assistente te overleggen over een eventuele afspraak op de praktijk.
  • Hebt u COVID-19-klachten? Laat u dan eerst testen! Voor meer informatie:  Testen op corona | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nlof bel 0800-1351 
  • Hebt u een afspraak staan, maar wacht u (of uw huisgenoot) op de uitslag van een COVID-19-test: Een reguliere afspraak (voor niet spoedeisende klachten) dient te worden verplaatst, totdat de test negatief is gebleken. We verzoeken u contact met ons op te nemen. 
  • Hebt u COVID19? Gelukkig hebben de meeste mensen geen ernstige klachten. Forse en in korte tijd verslechterende benauwdheid of uitputting is een reden om met ons contact te zoeken.  

COVID-19-Vaccinatie: 

  • In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Bewijs van vaccinatie:

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar info@praktijktuinmanberends.nl en geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens.

Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.